Наслов:

ПРОНИКНУВАЧКИ ЖАР

ВОКАЛЕН ДУЕТ НА ФМУ. КОН КОНЦЕРТОТ НА ВОКАЛНОТО ДУО А. МУХИЌ И М. НАУМОВСКА ВО ПРИДРУЖБА НА Ј. КАРОВСКИ ПИЈАНИСТ И ЧЕМБАЛИСТ

Издадено на: 12.05.1989
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15192 | Страна: 10

Програма:
Дуети од Гранди, Дворжак, Монтеверди и Персл, арии од „Така прават сите“ од Моцарт, Три пиеси од Менделсон, „Планинските врвови“ од Рубинштајн и Баркарола од „Хофманови приказни“ од Офенбах.
Учесници:
Анастасија Мухиќ - сопран; Марија Наумовска - сопран; Јован Каровски - пијано, чембало

Клучни зборови:
1989 Анастасија Мухиќ Баркарола Бојан Ортаков Гранди Дворжак Дует Јован Каровски Марија Наумовска Менделсон Монтеверди Моцарт Офенбах Персл Планинските врвови Рубинштајн Така прават сите Три пиеси Хофманови приказни

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат