Наслов:

ЧУДЕСНА ДИРИГЕНТСКА ПАЛКА

ЗА ВЕРДИЕВАТА ТРАВИЈАТА СО ГЕРТРУДА МУНИТИЌ, КОНСТАНТИН ЧЕПРАГА И БОРИС ТРАЈАНОВ ВО ГЛАВНИТЕ УЛОГИ

Издадено на: 12.05.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 8017 | Страна: 10

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
Гертруда Мунитиќ, Константин Чепрага, Борис Трајанов; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
„Травијата“ 1989 Александар Лековски Борис Трајанов Владо Чучков Гертруда Мунитиќ Константин Чепрага Мајски оперски вечери Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат