Наслов:

ВИСОК ПОЕТСКИ СЈАЈ


Издадено на: 14.04.1989
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7995 | Страна: 11

Програма:
„Песни за љубовта и смртта“ од Милко Шпаремблек поставена врз муизка на Густав Малер
Учесници:
Балетски ансамбл на Словенско људско гледалишче
Забелешка:
Словенско људско гледалишче од Љубљана

Клучни зборови:
1989 Владо Чучков Густав Малер Милко Шпаремблек Песни за љубовта и смртта Словенско људско гледалишче

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат