Наслов:

ВРВНО МУЗИЦИРАЊЕ

КОН КАМЕРНИОТ АНСАМБЛ НА БОЉШОЈ ТЕАТАР

Издадено на: 04.04.1989
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15156 | Страна: 9

Програма:
Циклус „Романси“ од Петар Илич Чајковски и Сергеј Рахмањинов, Елегија за камерен оркестар од Сергеј Рахмањинов, Концертна симфонија од Бортњански и Дивертименто за пијано и гудачи од Михаил Глинка.
Учесници:
Камерен ансамбл на Бољшој театар; Галина Черноба - сопран

Клучни зборови:
1989 Бојан Ортаков Бортњански Галина Черноба Дивертименто за пијано и гудачи Елегија за камерен оркестар Камерен ансамбл на Бољшој театар Концертна симфонија Михаил Глинка Петар Илич Чајковски Сергеј Рахмањинов Циклус Романси

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат