Наслов:

КРЕАТИВЕН МИГ

ЕВГЕНИЈ КОРОЉОВ И ПАВЛЕ ДЕШПАЉ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 29.03.1989
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15150 | Страна: 10

Програма:
Увертира кон операта „Дон Жуан“, Концерт во d-moll и Симфонија во C-dur „Јупитер“ од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Евгениј Корољов - пијано

Клучни зборови:
1989 Бојан Ортаков Волфганг Амадеус Моцарт Евгениј Корољов Јупитер Концерт во d-moll Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Симфонија во C-dur Увертира кон операта Дон Жуан

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат