Наслов:

БРАМСОВА ВЕЧЕР

ТРИО ДЕШПАЉ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 21.01.1989
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15083 | Страна: 7

Програма:
Концерт за виолина, виолончело и оркестар во a-moll и Симфонија бр. 4 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Маја Дешпаљ - виолина; Валтер Дешпаљ - виолончело

Клучни зборови:
1989 Бојан Ортаков Валтер Дешпаљ виолончело и оркестар во a-moll Јоханес Брамс Концерт за виолина Маја Дешпаљ Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Симфонија бр. 4

Оригинален извадок: