Наслов:

ШТУРЕЦОТ-ВИОЛИНИСТ

КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ПРИКАЗНА ЗА ШТУРЕЦОТ И МРАВКИТЕ НА СЦЕНАТА НА МНТ

Издадено на: 06.01.1989
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15068 | Страна: 10

Програма:
Опера „Приказна за штурецот и мравките“ од Сотир Голабовски
Учесници:
Кире Лијаковски, Лидија Нацоска, Јоана Тунтева, Ѓорѓе Колев, Илија Рајковски; диригент: Милан Фирфов

Клучни зборови:
1989 Бојан Ортаков Ѓорѓе Колев Илија Рајковски Јоана Тунтева Кире Лијаковски Лидија Нацоска Милан Фирфов Приказна за штурецот и мравките Сотир Голабовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат