Наслов:

ВО ЕДЕН ЗДИВ

ПИЈАНО РЕЦИТАЛ НА ИВАН МЕЛЕШ ВО САЛОН 19.19

Издадено на: 23.12.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15057 | Страна: 10

Програма:
Варијации од Брамс/Паганини, Чакона во d-moll од Бах/Бузони, Соната во a-moll од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната во b-moll оп. 35 од Фредерик Шопен и „Острво на радоста“ од Клод Дебиси.
Учесници:
Иван Мелеш - пијано, Србија

Клучни зборови:
1988 Бах Бојан Ортаков Брамс Бузони Варијации Волфганг Амадеус Моцарт Иван Мелеш Клод Дебиси Острво на радоста Паганини Соната во a-moll Соната во b-moll оп. 35 Фредерик Шопен Чакона во d-moll

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат