Наслов:

КРЕАТИВНО ЗРЕЕЊЕ

НАСТАП НА ВИОЛИНИСТОТ МИХАЈЛО КУФОЈАНАКИС

Издадено на: 16.12.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15050 | Страна: 10

Програма:
12 варијации во G-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната оп. 23 бр. 4 од Лудвиг ван Бетовен, Рапсодија од Томислав Зографски и Соната за виолина и пијано во A-dur од Цезар Франк.
Учесници:
Михајло Куфојанакис - виолина; Весна Петрушевска-Јакимовска - пијано

Клучни зборови:
12 варијации во G-dur 1988 Бојан Ортаков Весна Петрушевска-Јакимовска Волфганг Амадеус Моцарт Лудвиг ван Бетовен Михајло Куфојанакис Рапсодија Соната за виолина и пијано во A-dur Соната оп. 23 бр. 4 Томислав Зографски Цезар Франк

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат