Наслов:

МЕДИТЕРАНСКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ

РЕЦИТАЛ НА ПИЈАНИСТОТ ЗОРАН ЈАНЧИЌ

Издадено на: 15.12.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15049 | Страна: 10

Програма:
Француска увертира од Јохан Себастијан Бах, Прелудиум, корал и фуга од Цезар Франк и Шпанска суита од Исак Албениц.
Учесници:
Зоран Јанчиќ - пијано, БиХ

Клучни зборови:
1988 Бојан Ортаков Зоран Јанчиќ Исак Албениц Јохан Себастијан Бах корал и фуга Прелудиум Француска увертира Цезар Франк Шпанска суита

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат