Наслов:

УВЕРЛИВИ ТОЛКУВАЊА

НАСТАП НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 02.12.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15036 | Страна: 10

Програма:
„Тешка игра“ од балетот „Македонска повест“ од Глигор Смокварски, Концерт за обоа и оркестар во d-moll од Томазо Албинони, Варијации на Хајднова тема од Јоханес Брамс, Зимско кончертино за тромбон и оркестар од Дариус Мијо и Увертира од „Танхојзер“ од Рихард Вагнер.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Кирил Рибарски - тромбон; Васил Атанасов - обоа

Клучни зборови:
1988 Бојан Ортаков Варијации на Хајднова тема Васил Атанасов Глигор Смокварски Дариус Мијо Зимско кончертино за тромбон и оркестар Јоханес Брамс Кирил Рибарски Концерт за обоа и оркестар во d-moll Македонска повест Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Рихард Вагнер Тешка игра Томазо Албинони Увертира од Танхојзер

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат