Наслов:

ДОПАДЛИВИ РЕШЕНИЈА

КОН ИЗВЕДБАТА НА ОПЕРАТА ЉУБОВНА НАПИВКА ОД ГАЕТАНО ДОНИЦЕТИ

Издадено на: 22.11.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15028 | Страна: 10

Програма:
Опера „Љубовна напивка“ од Гаетано Доницети
Учесници:
Славица Петровска-Галиќ, Горан Диновски, Слободан Цвјетичанин, Бранимир Стевановиќ, Милка Вукичевиќ; диригент; Фимчо Муратовски

Клучни зборови:
1988 Бојан Ортаков Бранимир Стевановиќ Гаетано Доницети Горан Диновски Љубовна напивка Милка Вукичевиќ Славица Петровска-Галиќ Слободан Цвјетичанин Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: