Наслов:

ВОЗБУДЛИВИ ДЕТАЛИ

НАСТАП НА СОВЕТСКИОТ ПИЈАНИСТ ЛЕВ ВЛАСЕНКО

Објавено на: 15.11.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 15021 | Страна: 10

Програма:
Пет сонати од Доменико Скарлати, „Слики“ од Клод Дебиси, Соната бр. 2 од Арапов и Соната во h-moll од Франц Лист.
Учесници:
Лев Власенко - пијано, СССР

Клучни зборови:
Пет сонати Слики Арапов Клод Дебиси Франц Лист Доменико Скарлати Соната во h-moll Соната бр. 2 Бојан Ортаков 1988 Лев Власенко

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат