Наслов:

ЗРЕЛА УМЕТНИЧКА ИГРА

НАСТАП НА СОВЕТСКИТЕ МУЗИЧАРИ АЛЕКСАНДАР РУДИН И ВЛАДИМИР СКАНАВИ

Издадено на: 21.10.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14996 | Страна: 10

Програма:
Соната бр. 2 од Лудвиг ван Бетовен, Три романси од Роберт Шуман, Соната оп. 9 од Рихард Штраус и Шпанска суита од Мануел де Фаља.
Учесници:
Александар Рудин - виолончело, СССР; Владимир Сканави - пијано, СССР

Клучни зборови:
1988 Александар Рудин Бојан Ортаков Владимир Сканави Лудвиг ван Бетовен Мануел де Фаља Рихард Штраус Роберт Шуман Соната бр. 2 Соната оп. 9 Три романси Шпанска суита

Оригинален извадок: