Наслов:

СПОКОЕН СЕНЗИБИЛИТЕТ

КОН КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ ВЛАДИМИР КРПАН, ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ ПАВЛЕ ДЕШПАЉ

Издадено на: 06.10.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14981 | Страна: 9

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 2 од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 2 во D-dur од Јан Сибелиус.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Павле Дешпаљ; Владимир Крпан - пијано

Клучни зборови:
1988 Бојан Ортаков Владимир Крпан Јан Сибелиус Концерт за пијано и оркестар бр. 2 Македонска филхармонија Павле Дешпаљ Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 2 во D-dur

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат