Наслов:

СКРОМЕН ПОЧЕТОК-СВЕЧЕН КРАЈ?

ЗА КОНЦЕРТОТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, ДИРИГЕНТ ПЕРО ПЕТРОВСКИ

Издадено на: 21.09.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7823 | Страна: 13

Програма:
Адаџо од Семјуел Барбер, Симфонија бр. 5 од Франц Шуберт и Дивертименто за флејти и гудачи од Властимир Николовски.
Учесници:
Камерен оркестар на Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски

Клучни зборови:
1988 Адаџо Владо Чучков Властимир Николовски Дивертименто за флејти и гудачи Камерен оркестар на Македонска филхармонија Перо Петровски Семјуел Барбер Симфонија бр. 5 Франц Шуберт

Оригинален извадок: