Наслов:

ВИРТУОЗЕН КРАЈ

ОХРИДСКО ЛЕТО

Издадено на: 23.08.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14937 | Страна: 8

Програма:
Соната во A-dur од Шуберт, Соната во d-moll од Брамс, „Истријана“ од Куленовиќ, „Циган“ од Равел и Соната за соло виолина од Пепа; „Кампанела“ од Паганини, Фантазија „Кармен“ од Ваксман и дела од Сарасате, Исаи и Бах.
Учесници:
Скот Сен Џон - виолина/виола; Артур Роу - пијано, Канада; Иља Груберт - виолина, СССР; Ѓуро Рајковиќ - пијано, Србија
Забелешка:
настапи на Скот Сен Џон и Иља Груберт

Клучни зборови:
1988 Артур Роу Бах Бојан Ортаков Брамс Ваксман Ѓуро Рајковиќ Иља Груберт Исаи Истријана Кампанела Куленовиќ Охридско лето Паганини Пепа Равел Сарасате Скот Сен Џон Соната во d-moll Соната во А дур Соната за соло виолина Фантазија Кармен Циган Шуберт

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат