Наслов:

ДОПАДЛИВИ ИЗВЕДБИ


Издадено на: 10.08.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14924 | Страна: 10

Програма:
Соната во D-dur од Моцарт, Соната „Апасионата“ оп. 57 од Бетовен, Две мазурки и Скерцо од Шопен и Соната оп. 14 од Прокофјев; Дела од Аврамовски, Прошев, Вл. Николовски, Сонатина за обоа и пијано од Стојков, Записи од Зографски и циклус Револуционерни песни и „Слезнал е Делчев“ од Бужаровски
Учесници:
Рамзи Јаса - пијано, Египет; Васил Атанасов - обоа; Снежана Анастасова-Чадиковска - пијано; Милан Фирфов - баритон; Димитрије Бужаровски - пијано; Ансамбл „Спенсер“, Велика Британија
Забелешка:
Рамза Јаса, пијано; вечер на македонска музика; ансамбл Спенсер

Клучни зборови:
1988 Аврамовски Бетовен Бојан Ортаков Васил Атанасов Вл. Николовски Две мазурки Димитрије Бужаровски Записи Зографски Милан Фирфов Моцарт Прокофјев Прошев Рамзи Јаса Револуционерни песни Скерцо Слезнал е Делчев Снежана Анастасова-Чадиковска Соната Апасионата оп. 57 Соната во D-dur Соната оп. 14 Сонатина за обоа и пијано Спенсер Стојков Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат