Наслов:

УБЕДЛИВО И КВАЛИТЕТНО

КОН КОНЦЕРТИТЕ НА МЛАДИНСКИОТ МЕШАН ХОР ЈОСИФ МАРИНКОВИЌ ОД ЗРЕЊАНИН, НА МАЃУНАРОДНАТА МАЈСТОРСКА ШКОЛА ЗА ПИЈАНО И НА ВИОЛИНИСТОТ ЗОРАН ДИМИТРОВСКИ

Издадено на: 05.08.1988
Автор: Б.Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14919 | Страна: 9

Програма:
„Сеноќно бдеење“ од Сергеј Рахмањинов, „Песни од Македонија“ од Стеван Мокрањац и др.; Кројцерова соната од Бетовен, Соната од Прокофјев и Рапсодија од Зографски.
Учесници:
Младински мешан хор „Јосиф Маринковиќ“, Србија; диригент: Слободан Бурсаќ; учесници на Мајсторската школа на Зоран Димитровски: Милица Шкариќ, Андреја Феитл, Ана Шљивиќ, Предраг Бјелајац, Лидија Пауновиќ, Дули Тедер, Тамара Стефановиќ, Дарио Грбер, Ѓорѓе Милојковиќ, Саша Стефановиќ, Сара Марјановиќ, Иван Мелеш и Индрех Лаул; Зоран Димитровски - виолина; Весна Петрушевска-Јакимовска - пијано

Клучни зборови:
1988 Ана Шљивиќ Андреја Феитл Бетовен Бојан Ортаков Весна Петрушевска-Јакимовска Дарио Грбер Дули Тедер Ѓорѓе Милојковиќ Зографски Зоран Димитровски Иван Мелеш Индрех Лаул Кројцерова соната Лидија Пауновиќ Милица Шкариќ Младински мешан хор Јосиф Маринковиќ Песни од Македонија Предраг Бјелајац Прокофјев Рапсодија Сара Марјановиќ Саша Стефановиќ Сеноќно бдеење Сергеј Рахмањинов Слободан Бурсаќ Соната Стеван Мокрањац Тамара Стефановиќ

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат