Наслов:

ЕДНОСТАВНА И ЧИСТА УБАВИНА

КОН КОНЦЕРТОТ НА МЛАДИНСКИОТ КАМЕРЕН ОРКЕСТАР ОД СКОПЈЕ И НАСТАПОТ НА МОСКОВСКОТО ТРИО

Издадено на: 03.08.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14917 | Страна: 10

Програма:
Концерт за виолина и гудачки оркестар во E-dur од Јохан Себастијан Бах, Концерт за гудачки оркестар во A-dur од Антонио Вивалди, Дивертименто за гудачки оркестар во D-dur од Волфганг Амадеус Моцарт и Барокно кончертино од Димитрије Бужаровски; Трио во c-moll од Јоханес Брамс, Трио од Морис Равел и дела од Петар Илич Чајковски и Антонин Дворжак.
Учесници:
Младински камерен оркестар; диригент: Фимчо Муратовски; Сихана Бадивуку - виолина, Косово; Московско трио

Клучни зборови:
1988 Антонин Дворжак Антонио Вивалди Барокно кончертино Бојан Ортаков Волфганг Амадеус Моцарт Дивертименто за гудачки оркестар во D-dur Димитрије Бужаровски Јохан Себастијан Бах Јоханес Брамс Концерт за виолина и гудачки оркестар во E-dur Концерт за гудачки оркестар во A-dur Младински камерен оркестар Морис Равел Московско трио Охридско лето Петар Илич Чајковски Сихана Бадивуку Трио Трио во c-moll Фимчо Муратовски

Оригинален извадок: