Наслов:

ВОЗБУДЛИВИ ПОСВЕТУВАЊА

КОН НАСТАПИТЕ НА ДУОТО ХАЏИГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ И ЈАПОНСКИОТ ВИОЛОНЧЕЛИСТ МИНЕО ХАЈАШИ НА ОХРИДСКО ЛЕТО 88

Објавено на: 29.07.1988
Автор: Б.Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14912 | Страна: 10

Програма:
Дела од Моцарт, Шуберт, Брамс, Зографски и Стравински; Дела од Бетовен, Бах (Суита бр. 3 во C-dur), Шуман, Тартини, Прошев и Шопен (Полонеза оп. 3).
Учесници:
Дуо Хаџигеоргиева-Корољов; Минео Хајаши - виолончело, Јапонија; пијано придружба: Јасминка Чакар

Клучни зборови:
Шопен Минео Хајаши Шуберт Полонеза оп. 3 Брамс Зографски Охридско лето Шуман Прошев Стравински Тартини Бетовен Суита бр. 3 во C-dur Моцарт Бојан Ортаков Јасминка Чакар 1988 Бах Дуо Хаџигеоргиева-Корољов

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат