Наслов:

ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА РЕСПЕКТ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ ПРИ МБУЦ ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ-ЛУЈ

Издадено на: 15.06.1988
Автор: Емилија Џипунова
Периодика: Вечер
Број: 7739 | Страна: 13

Програма:
Фрагменти од „Дон Кихот“, „Случки во балетското училиште“, „Пахита“ и др.
Учесници:
Ученици од балетскиот оддел при МБУЦ „Илија Николовски-Луј“: Кипровска, Челебиќ, Пашарикова, Момировска, Китановска, Ирена Ветерова.

Клучни зборови:
1988 Дон Кихот Емилија Џипунова Ирена Ветерова Кипровска Китановска Момировска Пахита Пашарикова Случки во балетското училиште Ученици од балетскиот оддел при МБУЦ Илија Николовски-Луј Челебиќ

Оригинален извадок: