Наслов:

ФУНКЦИОНАЛНО И СТАБИЛНО

БОЕМИ И ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР НА СЦЕНАТА НА МНТ

Издадено на: 04.06.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14857 | Страна: 7

Програма:
Опери „Боеми“ од Џакомо Пучини и „Лучија ди Ламермур“ од Гаетано Доницети.
Учесници:
Калуди Калудов, Никола Василев, Петар Бакарџиев, Римјана Борова, Драган Шојлев, Мира Бунарџиева, Лазар Белевски, Коста Малевски, Блажо Тодоров; диригент: Александар Лековски; Борис Трајанов, Јоана Вош, Кжиштоф Беднарек, Бранислав Јатиќ, Ѓорѓи Колев, Лазар Белевски, Јоана Тунтева; диригент: Александар Траш, Полска

Клучни зборови:
1988 Александар Лековски Александар Траш Блажо Тодоров Боеми Бојан Ортаков Борис Трајанов Бранислав Јатиќ Гаетано Доницети Драган Шојлев Ѓорѓи Колев Јоана Вош Јоана Тунтева Калуди Калудов Кжиштоф Беднарек Коста Малевски Лазар Белевски Лучија ди Ламермур Мајски оперски вечери Мира Бунарџиева Никола Василев Петар Бакарџиев Римјана Борова Џакомо Пучини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат