Наслов:

ВОНРЕДНИ ПЕЈАЧКИ КРЕАЦИИ

ЗА СВЕЧЕНАТА АИДА ОД Ѓ. ВЕРДИ

Издадено на: 03.06.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7729 | Страна: 10

Програма:
Опера „Аида“ од Џузепе Верди
Учесници:
Миоара Кортес-Давид, Симеон Гугуловски, Рени Пенкова, Бранислав Стевановиќ, Бранислав Јатиќ; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1988 Аида Александар Лековски Бранислав Јатиќ Бранислав Стевановиќ Владо Чучков Миоара Кортес-Давид Рени Пенкова Симеон Гугуловски Џузепе Верди

Оригинален извадок: