Наслов:

ИНТЕРЕСНИ ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛНИ РЕАЛИЗАЦИИ

ЗА ГОСТУВАЊЕТО НА КАМЕРНАТА ОПЕРА ОД БЛАГОЕВГРАД - НР БУГАРИЈА

Издадено на: 31.05.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7726 | Страна: 11

Програма:
Оперите „Договор за брак“ од Џоакино Росини и „Магепсаниот“ од Божидар Спасов.
Учесници:
Камерна опера од Благоевград, Бугарија; диригент: Красимир Топалов и Невена Томанова

Клучни зборови:
1988 Божидар Спасов Владо Чучков Договор за брак Камерна опера од Благоевград Красимир Топалов Магепсаниот Мајски оперски вечери Невена Томанова Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат