Наслов:

ДОБРО… СИЛНО… ВОЗБУДЛИВО

ЗА ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР ОД ДОНИЦЕТИ

Издадено на: 26.05.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7722 | Страна: 15

Програма:
Опера „Лучија ди Ламермур“ од Гаетано Доницети
Учесници:
Јоана Вош, Кжиштоф Беднарек, Борис Трајанов, Бранислав Јатиќ; диригент: Александар Трач

Клучни зборови:
1988 Александар Трач Борис Трајанов Бранислав Јатиќ Владо Чучков Гаетано Доницети Јоана Вош Кжиштоф Беднарек Лучија ди Ламермур

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат