Наслов:

УВЕРЛИВО И СИГУРНО

КОН ОПЕРАТА РАЗДЕЛБА ОД ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ

Издадено на: 14.05.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14836 | Страна: 7

Програма:
Опера „Разделба“ од Трајко Прокопиев
Учесници:
Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Искра Божиновска, Бранислав Поп Георгиев, Никола Гагов, Лидија Нацоска, Милка Ефтимова, Илија Црвенов, Блажо Тодоров, Кире Лијаковски, Драган Шојлев; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1988 Александар Лековски Блажо Тодоров Бојан Ортаков Бранислав Поп Георгиев Драган Шојлев Зоица Пуровска Зоран Велевски Илија Црвенов Искра Божиновска Кире Лијаковски Лидија Нацоска Мајски оперски вечери Милка Ефтимова Никола Гагов Разделба Трајко Прокопиев

Оригинален извадок: