Наслов:

ИНТЕНЗИВНО РЕАЛИЗИРАНА ПРЕТСТАВА

ЗА ТРАВИЈАТА ОД Ѓ. ВЕРДИ СО СОЛИСТИ ОД АНКАРСКАТА ОПЕРСКА КУЌА

Издадено на: 13.05.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7711 | Страна: 11

Програма:
Опера „Травијата“ од Џузепе Верди
Учесници:
солисти од Анкара: Кериман Давран, Ихсан Енбер, Тунџер Терџан; диригент: Ренгим Ѓокмен

Клучни зборови:
„Травијата“ 1988 Владо Чучков Ихсан Енбер Кериман Давран Ренгим Ѓокмен Тунџер Терџан Џузепе Верди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат