Наслов:

НЕВООБИЧАЕНА ПРЕТСТАВА

ЗА ОБНОВЕНАТА РАЗДЕЛБА НА ТРАЈКО ПРОКОПЕВ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА ПРИ МНТ

Издадено на: 11.05.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7709 | Страна: 13

Програма:
Опера „Разделба“ од Трајко Прокопиев
Учесници:
Зоица Пуровска, Зоран Велевски, Бранко Попгеоргиев, Искра Божиновска, Милка Ефтимова, Никола Гагов, Лидија Нацоска, Кире Лијакоски; диригент: Александар Лековски

Клучни зборови:
1988 Александар Лековски Бранко Попгеоргиев Владо Чучков Зоица Пуровска Зоран Велевски Искра Божиновска Кире Лијакоски Лидија Нацоска Милка Ефтимова Никола Гагов Разделба Трајко Прокопиев

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат