Наслов:

ДВА КВАРТЕТА

ЗА ГУДАЧКИТЕ КВАРТЕТИ ДИМОВ И МОКРАЊАЦ

Издадено на: 09.04.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14803 | Страна: 6

Програма:
Квартет бр. 4 оп. 20 во D-dur од Јозеф Хајдн, Квартет бр. 13 оп. 29 во a-moll од Франц Шуберт и Квартет бр. 2 оп. 59 во e-moll „Разумовски“ од Лудвиг ван Бетовен. Квартет оп. 27 бр. 2 од Луиџи Бокерини, Квартет во F-dur од Морис Равел и Гудачки квартет оп. 18 бр. 4 од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Гудачки квартет „Димов“; Гудачки квартет „Мокрањац“

Клучни зборови:
1988 Бојан Ортаков Гудачки квартет оп. 18 бр. 4 Димов Јозеф Хајдн Квартет бр. 13 оп. 29 во a-moll Квартет бр. 2 оп. 59 во e-moll Разумовски Квартет бр. 4 оп. 20 во D-dur Квартет во F-dur Лудвиг ван Бетовен Лудвиг ван Бетовен. Квартет оп. 27 бр. 2 Луиџи Бокерини Мокрањац Морис Равел Франц Шуберт

Оригинален извадок: