Наслов:

ДИРИГЕНТСКИ ИМПУЛСИ

ДУОТО ХАЏИГЕОРГИЕВА-КОРОЉОВ И КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 22.03.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14785 | Страна: 8

Програма:
Седум пиеси од делото „Микрокосмос“ од Бела Барток и Варијации на тема од Паганини од Витолд Лутославски. Концерт за пијано и оркестар во a-moll од Роберт Шуман и Симфонија бр. 4 од Петар Илич Чајковски.
Учесници:
Пијано дуо Хаџигеоргиева-Корољов; Македонска филхармонија; диригент: Антон Колар; Евгениј Корољов - пијано

Клучни зборови:
1988 Антон Колар Бела Барток Бојан Ортаков Варијации на тема од Паганини Витолд Лутославски. Концерт за пијано и оркестар во a-moll Евгениј Корољов Македонска филхармонија Петар Илич Чајковски Пијано дуо Хаџигеоргиева-Корољов Роберт Шуман Седум пиеси од делото Микрокосмос Симфонија бр. 4

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат