Наслов:

СУПТИЛНИ УМЕТНИЧКИ КАЖУВАЊА

ЗА КОНЦЕРТОТ НА ПИЈАНИСТОТ АЛЕКСАНДАР СЕРДАР ВО САЛОНОТ 19,19

Издадено на: 11.03.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7658 | Страна: 11

Програма:
Суита за пијано од Клод Дебиси, циклус „Карневал“ од Роберт Шуман, Полонеза во As-dur и други две дела од Фредерик Шопен.
Учесници:
Александар Сердар - пијано

Клучни зборови:
1988 Александар Сердар Владо Чучков Клод Дебиси Полонеза во As-dur Роберт Шуман Суита за пијано Фредерик Шопен циклус Карневал

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат