Наслов:

ИНСПИРАТИВНИ МИГОВИ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА ВЕЛКО ТОДЕВСКИ И КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР НА МБУЦ

Издадено на: 09.03.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14772 | Страна: 10

Програма:
Концерт за гудачи и чембало во a-moll од Антонио Вивалди, Симфонии од Лука Саркочевиќ, Кончерто гросо оп. 1 бр. 9 од Пјетро Локатели, „Песна и игра“ за фагот и оркестар од Станојло Рајичиќ, „Гимнопеди“ за бас и гудачи од Ерик Сати, Балада за гитара и гудачи од Пет Матини и Валс оп. 54 од Антонин Дворжак.
Учесници:
Камерен оркестар на МБУЦ; диригент: Велко Тодевски; Горан Зафировиќ - фагот; Мартин Ѓаконовски - бас; Тони Китановски - гитара

Клучни зборови:
1988 Антонин Дворжак Антонио Вивалди Балада за гитара и гудачи Бојан Ортаков Валс оп. 54 Велко Тодевски Гимнопеди за бас и гудачи Горан Зафировиќ Ерик Сати Камерен оркестар на МБУЦ Концерт за гудачи и чембало во a-moll Кончерто гросо оп. 1 бр. 9 Лука Саркочевиќ Мартин Ѓаконовски Песна и игра за фагот и оркестар Пет Матини Пјетро Локатели Симфонии Станојло Рајичиќ Тони Китановски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат