Наслов:

ИМА ЛИ НАДЕЖ?


Издадено на: 09.03.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7656 | Страна: 15

Програма:
Романса во F-dur од Лудвиг ван Бетовен, Концерт за обоа и оркестар во C-dur од Јозеф Хајдн и Концерт за пијано бр. 1 од Фредерик Шопен.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Перо Петровски; солисти: Сашка Корженска - виолина, Мелина Тодоровска - обоа и Саша Стефановиќ - пијано
Забелешка:
македонска филхармонија Подиум на млади

Клучни зборови:
1988 Владо Чучков Јозеф Хајдн Концерт за обоа и оркестар во C-dur Концерт за пијано бр. 1 Лудвиг ван Бетовен Македонска филхармонија Мелина Тодоровска Перо Петровски Романса во F-dur Саша Стефановиќ Сашка Корженска Фредерик Шопен

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат