Наслов:

СИЛНИ УМЕТНИЧКИ КАЖУВАЊА…

ЗА КОНЦЕРТОТ НА СОВЕТСКИОТ ВИОЛОНЧЕЛИСТ МИХАИЛ ХОМИЦЕР, ПИЈАНО СОРАБОТКА ВЛАДИМИР ПЈАСЕЦКИ

Издадено на: 24.02.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7644 | Страна: 15

Програма:
Четири фантастични пиеси од Роберт Шуман, Соната бр. 2 од Јоханес Брамс, Соната оп. 40 од Дмитри Шостакович и Рапсодија „Фигаро“ на теми од „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини.
Учесници:
Михаил Хомицер - виолончело, СССР; Владимир Пјасецки - пијано, СССР

Клучни зборови:
1988 Владимир Пјасецки Владо Чучков Дмитри Шостакович Јоханес Брамс Михаил Хомицер Рапсодија Фигаро Роберт Шуман Севилскиот берберин Соната бр. 2 Соната оп. 40 Четири фантастични пиеси Џоакино Росини

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат