Наслов:

МУЗИЧКИ ПОРАКИ

РЕЦИТАЛ НА ЉУБОМИР МИХАИЛОВИЌ ВИОЛИНА И ТАТЈАНА ШУРЕВ ПИЈАНО

Издадено на: 23.02.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14757 | Страна: 8

Програма:
Чакона во g-moll од Томазо Витали, Соната во A-dur од Волфганг Амадеус Моцарт, Соната оп. 12 во Es-dur од Лудвиг ван Бетовен и „Циган“ од Морис Равел.
Учесници:
Љубомир Михаиловиќ - виолина; Татјана Шурев - пијано

Клучни зборови:
1988 Бојан Ортаков Волфганг Амадеус Моцарт Лудвиг ван Бетовен Љубомир Михаиловиќ Морис Равел Соната во А дур Соната оп. 12 во Es-dur Татјана Шурев Томазо Витали Убавиот розмарин Фриц Крајслер Циган Чакона во g-moll

Оригинален извадок: