Наслов:

НЕСООДВЕТНО…ХАОТИЧНО..

ЗА КОНЦЕРТОТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА, СОЛИСТ КЕМАЛ ГЕКИЌ-ПИЈАНО, ДИРИГЕНТ ИГОР ЃАДРОВ

Издадено на: 18.02.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7639 | Страна: 11

Програма:
Концерт за пијано бр. 2 од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 1 од Јоханес Брамс.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Игор Ѓадров; Кемал Гекиќ - пијано

Клучни зборови:
1988 Владо Чучков Игор Џадров Јоханес Брамс Кемал Гекиќ Концерт за пијано бр. 2 Македонска филхармонија Сергеј Рахмањинов Симфонија бр. 1

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат