Наслов:

УСПЕШНО ПРЕЗЕНТИРАЊЕ

СВЕЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 40-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА МУЗИЧКИТЕ УМЕТНИЦИ НА СРМ

Објавено на: 28.01.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14731 | Страна: 9

Програма:
Арии од оперите „Евгениј Онегин“ од Чајковски, „Андре Шение“ од Џордано и др. Концерт за пијано и оркестар бр. 3 од Лудвиг ван Бетовен и Концерт за пијано и гудачи од Сотир Голабовски.
Учесници:
Оркестарот на Операта при МНТ; диригент: Александар Лековски; солисти: Мира Тасевска-Бунарџиева, Борис Трајанов, Симеон Гугуловски, Милка Ефтимова, Мирјана Боханец, Благоја Николовски, Радмила Бакочевиќ; Јасминка Чакар - пијано; Валери Стефановски - пијано

Клучни зборови:
Александар Лековски Поњаниќ Македонска филхармонија Митев Јасминка Чакар Оркестарот на Операта при МНТ Милка Ефтимова Мира Тасевска-Бунарџиева Радмила Бакочевиќ Мирјана Боханец Симеон Гугуловски Борис Трајанов Бојан Ортаков Благоја Николовски 1988 Валери Стефановски Здружение на музичките уметници на СРМ

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат