Наслов:

СКРОМНИ РЕЗУЛТАТИ

ЗА ДВАТА ПОСЛЕДНИ КОНЦЕРТИ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Издадено на: 27.01.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7620 | Страна: 15

Програма:
Предигри кон оперите „Свадбата на Фигаро“ од Волфганг Амадеус Моцарт и „Хебриди“ од Феликс Менделсон и Концерт за фагот од Волфганг Амадеус Моцарт.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Антун Пољаниќ, Хрватска; Зоран Митев - фагот

Клучни зборови:
1988 Антун Пољаниќ Владо Чучков Волфганг Амадеус Моцарт Зоран Митев Концерт за фагот Македонска филхармонија Свадбата на Фигаро Феликс Менделсон Хебриди

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат