Наслов:

ЕРО… ПОВТОРНО ВО СКОПЈЕ


Издадено на: 19.01.1988
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7613 | Страна: 15

Програма:
Опера „Еро од оној свет“ од Јаков Готовац
Учесници:
Бранимир Стефановиќ, Лилјана Зенделска, Светлана Донковска, Лидија Нацоска, Никола Гагов, Кире Лијаковски, Илија Црвенов; диригент: Антун Петрушиќ

Клучни зборови:
1988 Антун Петрушиќ Бранимир Стефановиќ Владо Чучков Еро од оној свет Илија Црвенов Јаков Готовац“ Кире Лијаковски Лидија Нацоска Лилјана Зенделска Никола Гагов Светлана Донковска

Оригинален извадок: