Наслов:

ВРЕДНИ ИМПУЛСИ

КОН ПОСТАВУВАЊЕТО НА ОПЕРАТА ЕРО ОД ОНОЈ СВЕТ ВО МНТ

Издадено на: 12.01.1988
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14715 | Страна: 7

Програма:
Опера „Еро од оној свет“ од Јаков Готовац
Учесници:
Бранимир Стевановиќ, Лидија Нацоска, Светлана Донковска, Лилјана Зенделска, Никола Гагов, Илија Црвенов, Кире Лијаковски, Слободан Цветичанин; диригент: Антун Петрушиќ

Клучни зборови:
1988 Антун Петрушиќ Бојан Ортаков Бранимир Стевановиќ Еро од оној свет Илија Црвенов Јаков Готовац“ Кире Лијаковски Лидија Нацоска Лилјана Зенделска Никола Гагов Светлана Донковска Слободан Цветичанин

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат