Наслов:

СПЕЦИФИЧНА ОБОЕНОСТ

КОНЦЕРТ НА ЗОРАН ДИМИТРОВСКИ, ВИОЛИНА, ВЕСНА ПЕТРУШЕВСКА-ЈАКИМОВСКА, ПИЈАНО

Издадено на: 26.12.1987
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14701 | Страна: 7

Програма:
Рапсодија од Томислав Зографски, Соната за виолина и пијано бр. 2 од Сергеј Прокофјев и Соната за виолина и пијано „Кројцерова“ од Лудвиг ван Бетовен.
Учесници:
Зоран Димитровски - виолина; Весна Петрушевска-Јакимовска - пијано

Клучни зборови:
1987 Бојан Ортаков Весна Петрушевска-Јакимовска Зоран Димитровски Лудвиг ван Бетовен Рапсодија Сергеј Прокофјев Соната за виолина и пијано бр. 2 Соната за виолина и пијано Кројцерова Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат