Наслов:

ПОЧЕТОК ШТО ВЕТУВА

ЗА РЕЦИТАЛОТ НА МЛАДАТА ПИЈАНИСТКА СНЕЖАНА ВАСИЛОВА-ФИЛИЦИН ВО САЛОНОТ 19,19

Објавено на: 24.12.1987
Автор: Александар Папеш
Периодика: Вечер
Број: 7593 | Страна: 15

Програма:
Фантазија и фуга од Јохан Себастијан Бах, Соната оп. 111 од Лудвиг ван Бетовен и 24 прелудиуми оп. 28 од Фредерик Шопен.
Учесници:
Снежана Василова-Филицин - пијано

Клучни зборови:
Фредерик Шопен Јохан Себастијан Бах Фантазија и фуга Соната оп. 111 24 прелудиуми оп. 28 1987 Папеш Снежана Василова-Филицин Лудвиг ван Бетовен

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат