Наслов:

ВРВНА УМЕТНОСТ

ЗА КОНЦЕРТОТ НА СОВЕТСКИОТ ВИОЛИНИСТ ЕДУАРД ГРАЧ ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА АЛА МАЛОЛЕТКОВА

Издадено на: 14.12.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7584 | Страна: 11

Програма:
Соната од Шнитке, Соната бр. 1 од Брамс, Соната од Равел и Фантазија на теми од операта „Порги и бес“ од Гершвин.
Учесници:
Едуард Грач - виолина; пијано придружба: Ала Малолеткова, СССР

Клучни зборови:
1987 Ала Малолеткова Брамс Владо Чучков Гершвин Едуард Грач Равел Соната Соната бр. 1 Фантазија на теми од операта Порги и бес Шнитке

Оригинален извадок: