Наслов:

ГРОМОГЛАСЕН НАСТАП


Издадено на: 11.12.1987
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14686 | Страна: 9

Програма:
Суита во стар стил од Алфред Шнитке, Соната бр. 1 во G-dur од Јоханес Брамс, Соната за виолина и пијано од Морис Равел, Фантазија од Маркијан Фролов, Шпанска серенада од Шаминад-Крајзлер, Сапатеадо од Сарасате и Хумореска од Родион-Шчедрин.
Учесници:
Едуард Грач - виолина; Ана Малолеткова - пијано
Забелешка:
концерт на виолинистот Едуард Грач

Клучни зборови:
1987 Алфред Шнитке Ана Малолеткова Бојан Ортаков Едуард Грач Јоханес Брамс Маркијан Фролов Морис Равел Родион Шчедрин Сапатеадо Сарасате Соната бр. 1 во G-dur Соната за виолина и пијано Суита во стар стил Фантазија Хумореска Шаминад-Крајзлер Шпанска серенада

Оригинален извадок: