Наслов:

МУЗИКА И ЗАЕДНИШТВО


Објавено на: 03.12.1987
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14678 | Страна: 8

Програма:
Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во c-moll од Сергеј Рахмањинов и Симфонија бр. 9 „Од новиот свет“ од Антонин Дворжак.
Учесници:
Македонска филхармонија; Загрепски филхармоничари; диригент: Владимир Крањчевиќ; Стјепан Радиќ - пијано, Хрватска
Забелешка:
македонска филхармонија и загрепски симфоничари

Клучни зборови:
Стјепан Радиќ Сергеј Рахмањинов Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во c-moll Симфонија бр. 9 Од новиот свет 1987 Бојан Ортаков Загрепски филхармоничари Владимир Крањчевиќ Антонин Дворжак Македонска филхармонија

Оригинален извадок:

Притиснете на иконата
за поголем формат