Наслов:

КРЕАТИВЕН ПОТТИК

РЕЦИТАЛ НА ПИЈАНИСТОТ ТОДОР СВЕТИЕВ

Издадено на: 27.11.1987
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14674 | Страна: 8

Програма:
Гавот варие од Жан Филип Рамо, Токата и фуга во D-dur од Јохан Себастијан Бах, Соната во Es-dur оп. 31 бр. 3 од Лудвиг ван Бетовен, Три прелудиуми од Сергеј Рахмањинов, Сонатина од Морис Равел, Сонатина од Димитрије Бужаровски, „Танц на огинот“ од Мануел де Фаља, „Малагењата“ од Исак Албениц и Соната во C-dur од Доменико Скарлати.
Учесници:
Тодор Светиев - пијано

Клучни зборови:
1987 Бојан Ортаков Гавот варие Димитрије Бужаровски Доменико Скарлати Жан Филип Рамо Исак Албениц Јохан Себастијан Бах Лудвиг ван Бетовен Малагењата Мануел де Фаља Морис Равел Сергеј Рахмањинов Соната во C-dur Соната во Es-dur оп. 31 бр. 3 Сонатина Танц на огинот Тодор Светиев Токата и фуга во D-dur Три прелудиуми

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат