Наслов:

НЕСЕКОЈДНЕВЕН ПРОЕКТ

ЗА ИЗВЕДБАТА НА ОРАТОРИУМОТ МИР НА ЗЕМЈАТА ОД Д-Р- ТОМА ПРОШЕВ

Издадено на: 19.11.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7564 | Страна: 15

Програма:
Ораториум „Мир на земјата“ од Тома Прошев
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Владимир Кранчевиќ; Хоровите на РТВ Загреб и РТВ Скопје; солисти: Радмила Смиљаниќ, Анастазија Низамова-Музиќ, Благоја Николовски и Невен Беламариќ; рецитатори: Костадинка Велковска, Љупчо Петрушевски и Тома Витанов.

Клучни зборови:
1987 Анастазија Низамова-Музиќ Благоја Николовски Владимир Кранчевиќ Владо Чучков Костадинка Велковска Љупчо Петрушевски Македонска филхармонија Невен Беламариќ Ораториум Мир на земјата Радмила Смиљаниќ Тома Витанов Тома Прошев Хор на РТВ Загреб Хор на РТВ Скопје

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат