Наслов:

РАЗЛИЧНИ УМЕТНИЧКИ ВРЕДНОСТИ


Издадено на: 03.11.1987
Автор: Владо Чучков
Периодика: Вечер
Број: 7550 | Страна: 13

Програма:
Азбуки бр. 1 од Ристо Аврамовски и Концерт за виолина и оркестар од Властимир Николовски.
Учесници:
Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Ратка Димитрова - виолина
Забелешка:
за македонска филхармонија

Клучни зборови:
1987 Азбуки бр. 1 Александар Лековски Владо Чучков Властимир Николовски Денови на македонска музика Концерт за виолина и оркестар Македонска филхармонија Ратка Димитрова Ристо Аврамовски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат