Наслов:

НЕДОСЛЕДНОСТИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА

ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКАТА МУЗИКА

Издадено на: 03.11.1987
Автор: Бојан Ортаков
Периодика: Нова Македонија
Број: 14650 | Страна: 8

Програма:
1. „Азбуки 1“ од Ристо Аврамовски и Концерт за виолина и оркестар од Властимир Николовски; 2. „Дојдовме“ од Петре Богданов-Кочко, циклус „Нерези“ од Стојан Стојков и „Есеи за дождот“ од Томислав Зографски; 3. Дела од Драган Ѓаконовски, Александар Џамбазов, Љубомир Бранѓолица, Љупчо Мирковски, Живоин Глишиќ; 4. Соната за кларинет и пијано од Благој Цанев, Соната за пијано од Димитрије Бужаровски и Соната за две пијана од Тома Прошев
Учесници:
1.Македонска филхармонија; диригент: Александар Лековски; Ратка Димитрова - виолина; 2. Димче Мариновски - баритон; Милка Ефтимова - алт; Јовица Каровски - пијано; Марија Муратовска - сопран; 3. Танцов оркестар на РТС; диригент: Александар Џамбазов; 4. Иван Кочаров - кларинет; Јасминка Чакар - пијано; Тодор Светиев - пијано; Димитрије Бужаровски - пијано

Клучни зборови:
1987 Азбуки 1 Александар Лековски Александар Џамбазов Бојан Ортаков Властимир Николовски Денови на македонска музика Димитрије Бужаровски Димче Мариновски Дојдовме Драган Ѓаконовски Есеи за дождот Живоин Глишиќ Иван Кочаров Јасминка Чакар Јовица Каровски Концерт за виолина и оркестар Љубомир Бранѓолица Љупчо Мирковски Македонска филхармонија Марија Муратовска Милка Ефтимова Нерези Петре Богданов Кочко Ратка Димитрова Ристо Аврамовски Соната за две пијана Соната за кларинет и пијано Соната за пијано Стојан Стојков Танцов оркестар на РТС Тодор Светиев Тома Прошев Томислав Зографски

Оригинален извадок:
Притиснете на иконата
за поголем формат